USLOVI ONLINE KUPOVINE

Molimo vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja pre upotrebe Alexandar Cosmetics sajta. Korišćenjem našeg sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja. Alexandar d.o.o. zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove korišćenja unošenjem izmena u tekst. Predlažemo da, s vremena na vreme, posetite ovu stranicu i proverite da li su se uslovi možda promenili u odnosu na one koji su važili tokom vaše poslednje posete.

Ukoliko niste saglasni sa Uslovima korišćenja i Uslovima online kupovine, molimo vas da ne koristite ovu web stranicu i ne ostavljate nikakve podatke. Dodatne informacije o Politici privatnosti i Upotrebi sadržaja sa sajta možete pročitati na stranici Uslovi korišćenja.


Elektronska ponuda proizvoda koja je objavljena na ovom sajtu sadrži sve bitne elemente koji su od značaja za odluku potrošača o kupovini ponuđenih proizvoda.

Kupovinu na sajtu www.alexandar-cosmetics.com mogu obavljati fizička i pravna lica. Željene proizvode sa našeg sajta možete poručiti direktno, dodavajući ih u korpu, ili putem telefona i mejla.


Opis proizvoda

Nastojimo da sve proizvode opišemo što je tačnije moguće. Molimo vas da uzmete u obzir da informacije o proizvodima mogu da budu nepotpune, zastarele i netačne usled njihovog ažuriranja. Ne garantujemo da su svi navedeni podaci u vezi sa proizvodima i slike 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka.

Trudimo se da redovno ažuriramo sve informacije o proizvodima, uključujući i one o sastojcima. Zbog stalnog unapređivanja formulacija, lista sastojaka za svaki pojedinačni proizvod koja je navedena na sajtu, može se minimalno razlikovati od one na pakovanju. Za najpouzdaniji spisak sastojaka savetujemo da proverite šta piše na ambalaži.

Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti, u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda, a mi ćemo vam vratiti novac.


Cene

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su cene po kojima kupujete proizvod preko našeg sajta u datom trenutku i u njih je uračunat PDV. Ukupan iznos vaše porudžbine, sa vrednostima rabata i troškovima dostave, jasno je iskazan u korpi, u polju „PREGLED PORUDŽBINE”.

Po završetku porudžbine na sajtu, dobićete mejl obaveštenja o potvrdi porudžbine. Ovaj mejl sadrži podatke koje ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine, kao i informacije o poručenim proizvodima i ukupnoj ceni.

U slučaju odstupanja cena, iz bilo kog razloga, Alexandar d.o.o. je dužan da o tome obavesti kupca.

 

Omogućeni načini plaćanja

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama - VISA, Maestro, DinaCard, AMEX ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure d.o.o. i Banca Intesa a.d. Beograd, a obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice. 

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana, novac rezervisan na vašem računu se oslobađa i biće vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.


Zaštita podataka prilikom plaćanja

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka i u skladu sa PCI-DSS standardima. Nijednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca, a sam upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005. godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1, što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.


Povraćaj sredstava u slučaju plaćanja karticama

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro, DinaCard, AMEX ili MasterCard kartice koja je korišćena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.


Izjava o konverziji
Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.


Registracija (tokenizacija) podataka sa kartice  

Kada se podaci o kartici kupca, na njegov zahtev ili odlukom trgovca TOKENIZUJU, (pothranjuju na sertifikovan način za kasnije korišćenje), ti podaci se čuvaju na AllSecure PCI-DSS level 1 sertifikovanim serverima. Tako tokenizovani kartični podaci se prenose na potpuno bezbedan i sertifikovan način. Kompanija Alexandar d.o.o. ni u jednom trenutku nema pristup podacima o broju kartice i drugim osetljivim podacima, već dobija referentni broj (token) koji samo kompanija može koristiti u skladu sa uslovima ugovorenim sa kupcem. Kupac ima mogućnost deregistracije prethodno registrovane kartice, kao i promene detalja ranije tokenizovane kartice.


Isporuka pošiljaka

Proizvodi koje poručite putem našeg sajta mogu biti isporučeni posredstvom kurirskih službi sa kojima Alexandar d.o.o. sarađuje. Troškove dostave snosi kupac i plaća ih prilikom preuzimanja pošiljke (u slučaju plaćanja pouzećem), putem e-banking uplatnice (za plaćanje e-bankingom) ili platnom karticom (u slučaju online plaćanja). Detaljnije o načinu plaćanja pogledajte na stranici Način plaćanja. 

Za porudžbine čija je vrednost veća od 8.000 RSD, dostava je besplatna na teritoriji Republike Srbije.

Poručivanjem proizvoda preko naše online prodavnice, u slučaju da za način dostave izaberete opciju „dostava kurirskom službom”, dajete saglasnost da vaše podatke dostavimo kurirskoj službi, kako bi na adekvatan način mogli da isporuče proizvode. 

 

Politika reklamacija
Trgovac je u obavezi da na e-commerce prodajnom mestu predoči jasne i nedvosmislene uslove reklamacija – plaćanja, naknade, povraćaj novaca i/ili robe sa opisom procedure ukoliko dođe do reklamacije.
Trgovac je u obavezi da jasno predoči uslove (razloge, rok i sl.) pod kojim se roba/usluga može otkazati, odnosno vratiti roba i otkazati usluga, kao i postupak otkaza, i eventulane troškove ograničenja i otkaza robe/usluge.


Privatnost podataka

Zaštita privatnosti i ličnih podataka korisnika sajta je od izuzetnog značaja za našu kompaniju. Sve aktivnosti na internetu koje su povezane sa kompanijom Alexandar d.o.o. su usklađene sa propisima Republike Srbije.

Podacima o ličnosti smatraju se oni podaci koji otkrivaju vaš identitet, npr. vaše ime i prezime, adresa, broj telefona i mejl adresa. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Prilikom online kupovine obrađujemo sledeće vrste podataka o ličnosti:

  • ime i prezime;
  • mejl adresa;
  • adresa (ulica i broj, poštanski broj, grad);
  • broj telefona;
  • podaci o kreditnim/debitnim karticama (samo u slučaju plaćanja online platnim karticama).

Alexandar d.o.o. je dužan da čuva privatnost svih kupaca i korisnika sajta www.alexandar-cosmetics.com. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla i kojima je u opisu posla obrada podataka o ličnosti, sa ciljem ispunjenja svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni. Svi naši zaposleni odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Privatni podaci koje šaljete na ovaj sajt biće korišćeni samo u svrhe zbog kojih ste ih poslali.

Pored naših zaposlenih, u cilju pružanja određenih usluga, vaše podatke možemo da ustupimo trećim licima koja pružaju usluge u naše ime (npr. kurirske službe, IT partneri koji se bave održavanjem web sajta). U svim ovim slučajevima naš odnos sa eksternim parterima i način zaštite i korišćenja podataka o ličnosti, obezbedili smo ugovorima u skladu sa Zakonom.

Sve prikupljene informacije o vama prilikom online kupovine su sigurne i nećemo ih ni pod kojim uslovima zloupotrebiti niti prodavati na tržištu, što obezbeđuje potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa Alexandar d.o.o. kompanijom.

Alexandar d.o.o. je dužan da odgovarajućim tehničkim i organizacionim postupcima zaštiti vaše lične podatke od zloupotrebe. Svi naši zaposleni (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje svih načela zaštite podataka o ličnosti.

Ukoliko se ne slažete sa ovom izjavom o poverljivosti podataka molimo vas da ne koristite ovu web stranicu i ne ostavljate nikakve podatke. Nastavkom kupovine na našem sajtu, smatraćemo da ste u potpunosti pročitali i razumeli uslove pod kojima obrađujemo vaše podatke o ličnosti i da ste nakon čitanja i razumevanja pristali na primenu istih.

U okviru našeg poslovnog odnosa u obavezi ste da nam dostavite samo one podatke koje prikupljamo u cilju ispunjenja određenih zakonskih obaveza. Podatke koje nam dostavljate u cilju kreiranja porudžbine i po osnovu pristanka, dostavljate isključivo na dobrovoljnoj bazi. Napominjemo da bez svih podatka koji su nam neophodni za ispunjenje svrhe, nećemo biti u mogućnosti da započnemo poslovni odnos sa vama i pružimo vam dogovorene usluge.

Kompanija Alexandar d.o.o. preduzima sve mere kako bi maksimalno osigurala lične podatke. Svi podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmena, falsifikovanja, manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.